CSEPELI ÚT - LEHEL UTCA - PETŐFI SÁNDOR UTCA KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSI NYOMVONAL KIALAKÍTÁSA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
SZIGETSZENTMIKLÓS CSEPELI ÚT - LEHEL UTCA - PETŐFI SÁNDOR UTCA KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSI NYOMVONAL KIALAKÍTÁSA

Szigetszentmiklós, 2022. november 22.

A kerékpárút kivitelezése az ütemezésnek megfelelően halad. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül (projekt azonosítószám: VEKOP-5.3.2-15-2016-00021) megvalósuló Csepeli út - Lehel utca - Petőfi Sándor utca-i kerékpáros közlekedési nyomvonal építési munkái várhatóan még az idén be is fejeződnek. A projekt Európai Uniós vissza nem térítendő támogatással valósul meg, a támogatás összege: 223,59 millió forint.

Jól halad a kerékpárút építése. Ez év szeptember elején kezdődtek meg a kivitelezési munkálatok, november 7-én pedig már a vállalkozó 75%-os készültségi szintre jelentette. Mint ismert, Szigetszentmiklós Város Önkormányzata hosszú ideje tervezi kerékpárút megvalósítását a pályázat szerinti területen. A városban lakó munkavállalóknak az egyik legjelentősebb munkaadói a Leshegy Ipari Parkba települt vállalkozások, amelyeknek kerékpárral történő megközelíthetősége a beruházás megvalósulásával biztonságosabbá válik. A projekt során megvalósuló kerékpáros útvonal a Csepeli út - Leshegyi úti körforgalomtól a Lehel utcán keresztül a Petőfi Sándor utcai autóbusz fordítóig tart és csatlakozik a már meglévő kerékpárúthoz. A kerékpárút létesítéséhez a hozzá kapcsolódó közvilágítási hálózat is kiépítésre kerül a belterületi szakaszon.

A nyomvonalat három fő részre lehet bontani: Az 1. szakasz a Csepeli út - Leshegyi úti és a Csepeli út - Lehel utcai csomópontok között, a Csepeli úttal párhuzamosan, közút útburkolatától elkülönítve, a vízelvezető árokrendszeren kívül helyezkedik el. Hossza 1100, szélessége 2,25 méter, kétirányú közlekedést biztosító egyoldali kerékpárút. A 2. szakasz a Lehel utca 850 m-es szakasza. A Csepeli úttól a Babits Mihály utcai csomópontig elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül. Szélessége 3,30-4,00 méter között változik. A Babits Mihály utcától a Petőfi Sándor utcáig tartó szakaszon irányhelyes kerékpáros nyomok kerülnek felfestésre. A 3. szakasz a Petőfi Sándor utca déli oldalán a Lehel utca csatlakozásától a Szabadság utca csatlakozását követő Petőfi Sándor utcai buszfordítóig helyezkedik el. A teljes 870 m-es szakaszon 2,82-3,3 m szélességben egységes elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.
Postacím: 2311 Szigetszentmiklós, Pf. 40
Telefon: 06-24/505-505 - Fax: 24/505-500
www.szigetszentmiklos.net