CSEPELI ÚT - LEHEL UTCA - PETŐFI SÁNDOR UTCA KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSI NYOMVONAL KIALAKÍTÁSA

Projekt bemutatása

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata hosszú ideje tervezi kerékpárút megvalósítását a pályázat szerinti területen. A városban lakó munkavállalóknak az egyik legjelentősebb munkaadói a Leshegy Ipari Parkba települt vállalkozások, amelyeknek kerékpárral történő megközelíthetősége a beruházás megvalósulásával biztonságosabbá válik.

A projekt során megvalósuló kerékpáros útvonal a Csepeli út - Leshegyi úti körforgalomtól a Lehel utcán keresztül a Petőfi Sándor utcai autóbusz fordítóig tart és csatlakozik a már meglévő kerékpárúthoz. A kerékpárút létesítéséhez a hozzá kapcsolódó közvilágítási hálózat is kiépítésre kerül a belterületi szakaszon.

A nyomvonalat három fő részre lehet bontani:

Az 1. szakasz a Csepeli út - Leshegyi úti és a Csepeli út - Lehel utcai csomópontok között, a Csepeli úttal párhuzamosan, közút útburkolatától elkülönítve, a vízelvezető árokrendszeren kívül helyezkedik el. Hossza 1100, szélessége 2,25 méter, kétirányú közlekedést biztosító egyoldali kerékpárút.

A 2. szakasz a Lehel utca 875 m-es szakasza. A Csepeli úttól a Babits Mihály utcai csomópontig elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül. Szélessége 3,30-4,00 méter között változik. A Babits Mihály utcától a Petőfi Sándor utcáig tartó szakaszon irányhelyes kerékpáros nyomok kerülnek felfestésre.

A 3. szakasz a Petőfi Sándor utca déli oldalán a Lehel utca csatlakozásától a Szabadság utca csatlakozását követő Petőfi Sándor utcai buszfordítóig helyezkedik el. A teljes 875 m-es szakaszon 2,82-3,3 m szélességben egységes elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül.
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.
Postacím: 2311 Szigetszentmiklós, Pf. 40
Telefon: 06-24/505-505 - Fax: 24/505-500
www.szigetszentmiklos.net