CSEPELI ÚT - LEHEL UTCA - PETŐFI SÁNDOR UTCA KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSI NYOMVONAL KIALAKÍTÁSA
SAJTÓKÖZLEMÉNY

SZIGETSZENTMIKLÓS CSEPELI ÚT - LEHEL UTCA - PETŐFI SÁNDOR UTCA KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSI NYOMVONAL KIALAKÍTÁSA


Elkészült a kerékpárút, megtörtént a műszaki átadás. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül (projekt azonosítószám: VEKOP-5.3.2-15-2016-00021) megvalósuló Csepeli út - Lehel utca - Petőfi Sándor utca-i kerékpáros közlekedési nyomvonal építési munkái befejeződtek, és 2023. február 20-án a műszaki átadás-átvétel is lezárult.
A projekt Európai Uniós vissza nem térítendő támogatással valósult meg, a megítélt támogatás összege: 252,66 millió forint, az Önkormányzat 139.168.317, - Ft önerőt biztosított a projekt megvalósításához.

2022. szeptember elején kezdődött meg a kivitelezés, 2023 januárjában pedig a vállalkozó készre jelentette a munkát. Mint ismert, Szigetszentmiklós Város Önkormányzata hosszú ideje tervezte kerékpárút megvalósítását a pályázat szerinti területen. A városban lakó munkavállalóknak az egyik legjelentősebb munkaadói a Leshegy Ipari Parkba települt vállalkozások, amelyeknek kerékpárral történő megközelíthetősége a beruházás megvalósulásával biztonságosabbá válik.

A projekt során létrejött kerékpáros útvonal a Csepeli út - Leshegyi úti körforgalomtól a Lehel utcán keresztül a Petőfi Sándor utcai autóbusz fordítóig tart és csatlakozik a már meglévő kerékpárúthoz. A kerékpárút létesítéséhez a hozzá kapcsolódó közvilágítási hálózat is kiépítésre került a belterületi szakaszon.

A nyomvonalat három fő részre lehet bontani:
Az 1. szakasz a Csepeli út - Leshegyi úti és a Csepeli út - Lehel utcai csomópontok között, a Csepeli úttal párhuzamosan, közút útburkolatától elkülönítve, a vízelvezető árokrendszeren kívül helyezkedik el. Hossza 1100, szélessége 2,25 méter, kétirányú közlekedést biztosító egyoldali kerékpárút.

A 2. szakasz a Lehel utca 875 m-es szakasza. A Csepeli úttól a Babits Mihály utcai csomópontig elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül. Szélessége 3,30-4,00 méter között változik. A Babits Mihály utcától a Petőfi Sándor utcáig tartó szakaszon irányhelyes kerékpáros nyomok kerültek felfestésre.

A 3. szakasz a Petőfi Sándor utca déli oldalán a Lehel utca csatlakozásától a Szabadság utca csatlakozását követő Petőfi Sándor utcai buszfordítóig helyezkedik el. A teljes 875 m-es szakaszon 2,82-3,3 m szélességben egységes elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épült.

Szigetszentmiklós, 2023. március 31.Bringások, figyelem! Elkészült a kerékpárút!
(lakihegyradio.hu)


"Megkezdődtek a ,,Csepeli úti kerékpárút" kivitelezési munkálatai" (szigetszentmiklos.hu)


"Épül a kerékpárút" (lakihegyradio.hu)


"Elindult a kivitelezés"
(facebook)
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.
Postacím: 2311 Szigetszentmiklós, Pf. 40
Telefon: 06-24/505-505 - Fax: 24/505-500
www.szigetszentmiklos.net